fb-logo-black

Hírek  2009

 

Musikmesse Frankfurt

2009. 04. 01. - 04. 04.

[2009-03-29]

Már hetek óta furcsán éreztem magam: április 1. és 3. között Frankfurtban leszek a Musikmessén, ami önmagában még nem nagy ügy, hiszen az elmúlt tizenöt évben ezt már gyakran megtettem. A furcsa érzés oka annyi, hogy most először megyek ki úgy, hogy nem valamilyen média képviseletében kell tudósítanom a kiállításról. Az általában a Zenészben megjelent hosszú beszámolóim megírását mindig nagyon komolyan vettem, mert a vásár hatalmas területét bejárva feldolgozhatatlan mennyiségű információ zúdult az emberre és igazán észnél kellett lenni ahhoz, hogy sikerüljon megragadni a lényeget és észrevenni a hangszeripar legfontosabb fejlődési irányait.

Most viszont, amikor végre nyugodtan sétálgathatnék, csak az engem érdeklő területekre koncentrálva, rájöttem, hogy ez így nem fog menni. A sok éves beidegződés hatására az idén is megírom szokásos frankfurti tudósításomat, sőt, a korábbi gyakorlattal szemben nem kell lapzártával, tördeléssel, nyomdai átfutással késleltetett megjelenésre hagyatkoznom. Tervem szerint az első benyomásaim már a kiállítás nyitónapján olvashatóak lesznek itt az endrehuszar.com oldalain.

 

Ha nincs hír, az jó hír

[2009-04-15]

Jelen világunkban már azt is meg kell becsülni, ha nincsenek rossz híreink, így kifejezetten örülhetünk annak, ha nem történik velünk semmi. Közben azért persze dolgozunk. Itt vannak mindjárt a 2008 tavaszi koncertek az Alien Chatterrel. A március 10-i MüPa koncert keverése nemsokára kész lesz, sőt a videó anyag is úton van, hamarosan megnézhetők az első részletek. Sajnos a Pécsi Ifjúsági Házban adott március 11-i koncerthez még nem volt időnk hozzákezdeni, csak annyi derült ki a felvétel első meghallgatásakor, hogy valószínűleg még a MüPa koncertnél is jobban sikerült. Egyszer biztos ez is sorra kerül majd.